Google startar global lansering av Cloud Search i G Suite

GoogleCloudSearch

Googles professionella produktivitetspaket får en ny allierad för att göra det möjligt för företag att alltid få tillgång till den information de behöver. Google har presenterat den globala lanseringen av Cloud Search, tidigare känd som Springboard, som använder maskinintelligens för att erbjuda företag, enligt Google, en enhetlig sökupplevelse i G Suite.

Cloud Search erbjuder resultaten av sökningarna i form av enkla kort eller även kallade närvarokort, som visar den exakta och relevanta informationen som behövs varje gång.Dessutom möjliggör det också sökningar i företagets kontakter och erbjuder dess kontaktdata samt händelser och filer som är gemensamma, vilket också gör det möjligt att utföra en rad åtgärder, som att ringa, skicka ett e-postmeddelande eller delta i en konversation via videokonferens med Hangout.

Google ägnar särskild uppmärksamhet åt integritet och noterar att Cloud Search respekterar fildelningsbehörigheter i G Suite. När det gäller den globala lanseringen, efter att ha varit i testfasen sedan förra sommaren, kommer den nya tjänsten att börja vara tillgänglig för kunderna i Business och Enterprise-utgåvorna av G Suite.

Google lovar att nya funktioner kommer att införlivas i Cloud Search, vilket även gör det möjligt att integrera med tredjepartsapplikationer, vilket gör det möjligt för företag att hitta allt de behöver trots att de finns tillgängliga på flera plattformar samtidigt. Vi kommer att få veta mer information om det med tiden.