Google slår samman Android och Chrome OS

Google slår samman Android och Chrome OS

Google slår samman Android och Chrome OS

Vi hade väntat på ett sådant drag i flera år: Google att förena utvecklingen av Chrome OS och Android.

För några veckor sedan, när Pixel C-surfplattan med Android tillkännagavs, sa vi att den representerade en tortyr för Chrome OS, eftersom Google använde sitt mobilsystem på denna professionella surfplatta istället för att fortsätta att bidra med skrivbordet baserat på din webbläsare.

Nu publicerar Wall Street Journal att Google förenas dessa två system i ett, Android och Chrome OS kommer att kombineras att skapa en unik plattform, en rörelse med alla sinnen i världen.

Android och ChromeOS, kombinerat

Android har blivit en spjutspets för Google och dominerar mobilsektorn, men behöver anpassa sig till stora skärmar för att dra nytta av det ryck på stationära och bärbara datorer. Det finns inget specifikt datum för tillkännagivandet av denna sammanslagning, men allt pekar på att Google I / O 2016 lanseras som ett nytt operativsystem i 2017.

Det är, som påpekas i The Verge, Google har bekräftat det dödar inte Chrome OSIstället kommer utvecklingen av båda plattformarna att kombineras för att undvika dubbelarbete på båda projekten. Chromebooks har haft ett stort drag de senaste åren, särskilt i världen av utbildning och de är fortfarande perfekta för de användare som baserar sin användning på webben, men vi har också sett hur Android-applikationer har hamnat i Chrome OS.

Nu måste vi bara vänta och se hur den sammanslagningen kommer att bli. Är det här första steget för att äntligen se ett Continuum-liknande system som Microsofts? Det vill säga smartphones och surfplattor med Android som vi känner det men när de ansluts till en skärm förvandla ditt gränssnitt att erbjuda anpassad skrivbordsprogramvara. Knapphål.

Kommer | WSJ