Google släpper verktyget Artificiell intelligens till öppen källkod

IA

För att lyckas i den artificiella intelligensens värld är det nödvändigt att kunna förstå människans språk.

Vi kan bygga bots som förstår att jag vill ha en pizza, men om någon säger att jag vill ha någon pizza måste boten vara tillräckligt smart för att identifiera samma (eller liknande) behov, varför du måste investera i projekt som kan läsa och förstå mänskligt språk.

På Google har de arbetat med det här ämnet länge och nu släpper de SyntaxNet, ett öppen källkodsnätverk för nätverk implementerat i TensorFlow, en plattform som hjälper naturliga språkförståelsessystem.

Den här versionen som de har presenterat innehåller all kod som krävs för att skapa nya modeller från våra data och inkluderar Parsey McParseface, en analysator för det engelska språket som är redo att fungera korrekt på det språket.

Parsey McParseface bygger på kraftfulla maskininlärningsalgoritmer som lär sig att analysera språkets språkstruktur och förklarar varje ords funktionella roll i en mening (verb, substantiv, adjektiv …) Målet är för utvecklare och forskare som är intresserade av automatisk information extraktion, översättning och andra basapplikationer av denna typ kan använda denna teknik för att gå snabbare.

Nu när koden är öppen, låt oss hoppas att det är en tidsfråga innan vi kan ha något på vårt språk.