Google skulle utveckla Android TV, enligt The Verge

Android TV

Hittills har många av de strategier som genomförts för att göra tv-apparater till interaktiva multimediaenheter bestått av att fästa kringutrustning som omvandlar dessa tv-apparater till en slags jätteplatta. Nu verkar Googles vision ha förändrats, enligt vissa dokument som The Verge exklusivt har åtkomst till, vilket antyder Googles beslutsamhet att fortsätta att erövra vardagsrummen i hem för att njuta av multimediainnehåll, Nu satsar på ett mycket enklare produkt som skulle ha namnet Android TV.

På detta sätt syftar Android TV till att vara ett underhållningsgränssnitt istället för en datorplattform, enligt dessa dokument, vars mål är att kunna hitta och njuta av innehåll med minsta möjliga svårighet. Google skulle be utvecklare att skapa extremt enkla TV-appar för ett extremt enkelt set-top box-gränssnitt.

Gränssnittet skulle bestå av kort som representerar filmer, program, applikationer och spel, som kan navigera genom dem genom en fjärrkontroll med en fyrvägs riktningsknapp. Varje innehåll har motsvarande kort. Fjärrkontrollen har också ingångs-, start- och bakåtknappar och inga valfria enheter. Android TV skulle också ha stöd för röstingångar och aviseringar, även om Google säger till utvecklare att deras applikationer endast använder aviseringar i mycket specifika fall.

Innehållsförslagen kommer inte att vara frånvarande, och heller inte återupptagandet av dem om de har börjat ses från andra enheter, och i alla fall måste åtkomst till dem vara enkel och magisk, enligt nämnda dokument. Googles idé är att användarna inte ska göra mer än tre klick eller gester för att gå från startskärmen för att njuta av innehåll.

I bakgrunden kommer Android att köras, men gränssnittet kommer att vara ett ganska enkelt gränssnitt som erbjuder en optimerad upplevelse för att njuta av innehåll genom vardagsrummen, vilket undviker införandet av överflödiga funktioner, som telefon, kamera, touch och kommunikationsstöd.

The Verge förstår att Chromecast inte kommer att försvinna och spekulerar i att utvecklare måste skapa två olika gränssnitt, en för Chromecast och en för Android TV. Dessutom kommer dessa dokument att skapa förvirring hos Google-partners som också satsar på att få upplevelser av innehållskonsumtion på TV-apparater.

I vilket fall som helst är det en publikation av The Verge där Google ännu inte har kommenterat det.