Google skulle distribuera en ny version av Google Glass inriktad på arbetslivet

Google

Allt verkar tyda på att Google-killarna distribuerar en ny version av Google Glass vars huvudsakliga skillnad från den version vi alla vet är att den skulle vara inriktad på arbetslivet. Specifikt kommer sökmotorgiganten att sträva efter att främja användningen inom hälso- och produktionssektorn.

Det är åtminstone vad vi har kunnat läsa i Wall Street Journal, där de bekräftar att till skillnad från den version som riktas till allmänheten, den nya modellen skulle helt enkelt vara en liten dator ansluten till en knapp och ett gångjärnssystem utformat för att monteras på alla typer av glasögon. På detta sätt kan det nya Google Glass för arbetslivet användas på alla typer av glasögon, kunna montera dem i skyddsglasögon som används i fabriker och laboratorier. Från Wall Street Journal bekräftar de också att Google skulle ha valt att inte tillkännage den nya enheten officiellt, utan istället valt att distribuera glasögonen till de företag som de nådde avtal med. Målet för teknikjätten är att olika företag ska börja använda den nya enheten i höst.

Från källan har de också tagit tillfället i akt att kommunicera några detaljer om nästa version av Google Glass riktad till konsumentpubliken, som tydligen skulle ha ett helt års arbete framför sig.

Källa: Wall Street Journal