Google skapar projekt för att översätta Udacity MOOC till spanska (gratis programmeringskurser online)

cursos

Fantastiska nyheter kommer från Googles utvecklarblogg: Udacity-kurser kan börja njutas på vårt språk.

Det stämmer, Google har samarbetat med Udacity för att lägga till undertexter på spanska och portugisiska för några av kurserna, och de har börjat med CS253 (webbutveckling), CS255 (för att programmera HTML5-spel) och CS256 (för mobil applikationsutveckling, tillgänglig snart) .

Vi måste bara klicka på undertexter (CC) i YouTube-spelaren och välja Espaol (Mexiko) eller Portugus (Brasilien) för att njuta av innehållet på vårt språk, något som tusentals Udacity-användare länge har begärt, en av de viktigaste portaler av massiva onlinekurser som vi har på webben.

Anledningen till att de kommenterar bloggen är relaterade till ekonomiska problem i flera länder i Latinamerika: innehållet vi har tillgängligt på vårt språk för att lära oss att programmera på Internet är inte särskilt omfattande (främst om vi jämför det med det vi har på engelska) , och Detta påverkar direkt kvaliteten och kvantiteten hos programmerare i Latinamerika, där ekonomiska resurser inte är överflödiga för att genomföra klasskurser.

Från Udacity-bloggen passa på att komma ihåg att det finns möjlighet att hjälpa som översättare av sina kurser på www.amara.org/en/teams/udacity/