Google presenterar projekt för att påskynda laddningen av mobila webbsidor

captura-19

Under namnet AMP (Accelerated Mobile Pages) lanserade Google idag ett open source-projekt som syftar till att göra det möjligt för media att skapa mildare versioner av sina webbsidor och därigenom bättre anpassa sig till mobilvärlden.

Tillgängligt på github och med en webbplats tillägnad projektet på ampproject.org är det ett ramverk som låter dig skapa en parallell version av vår webbplats, en version som även Google kan distribuera gratis. De kommer att vara extremt lätta webbsidor, utan javascript, utan spårningskod (ett helvete för statistik och läsövervakning), men med möjlighet att ladda CSS för att anpassa resultatet.

Vissa medier har redan börjat använda den (Twitter, Pinterest, WordPress, ChartBeat, Parse.ly och LinkedIn är bland de första grupperna av teknologipartners som har åtagit sig att införliva AMP HTML-format), men just nu är det mycket grundläggande version. vilket ger mycket få möjligheter. Resultaten som erhållits i de första testerna garanterar belastningar på mindre än 500 millisekunder i fall där det var 3 sekunder, enligt TNW.

Om annonserna: Google rapporterar att det är möjligt att inkludera reklam och integrera med olika befintliga plattformar, men alltid satsa på lätta versioner, eftersom i AMP laddningshastighet är allt.

Dessa versioner påverkar inte sidornas position inom sökmotorerna, eftersom endast en parallell version visas när du går åt från mobil, med både google-strukturen och dess cache-teknik.

Programmerare kan nu samarbeta med projektet för att utöka dess möjligheter, och på webbplatsen finns kontaktsektionen för alla som vill satsa på idén. Du kan få mer information i den här artikeln från Google Spanien.