Google presenterar Gallery Go, en Galleri-app som fungerar offline

Google presenterar Gallery Go, en Galleri-app som fungerar offline

På Google idag har de presenterat en ny applikation för enheter med få resurser. Detta är Gallery Go, ett fotogalleri som är utformat för att fungera offline, en app som använder maskininlärning för att automatiskt organisera innehåll så att bilder alltid finns till hands.

Målet är att tillåta användare att enkelt hitta, redigera och hantera foton utan behov av höghastighetsinternet eller molnbackup. Det är ett slags Google-foton men lokalt och utan Internet.

Gallery Go organiserar automatiskt foton efter människor och saker. Det är inte nödvändigt att sätta etiketter på varje foto, eftersom processen utförs genom att identifiera vad som finns i bilderna, med funktioner som utförs lokalt på telefonen utan att använda data.

Vi kan skapa mappar för att organisera foton, samt använda SD-kort.

När det gäller redigering kan vi använda automatiska förbättringssystem, som Google Foto, för omedelbara korrigeringar, samt använda filter för att få ett nytt utseende och enkelt rotera och beskära.

Appen är bara 10 MB, och de lovar att inte sakta ner telefonen.

Gallery Go är tillgängligt i Play Store för enheter som kör Android 8.1 (Oreo) eller högre. Även om applikationen finns tillgänglig över hela världen är vissa funktioner, som att organisera foton av människor, inte tillgängliga i alla länder.

I Nigeria kommer Gallery Go förinstallerat som galleriappen på Itel S15 och välja A55-enheter från och med nästa månad.