Google presenterar en webbplats speciellt utformad för katter och hundar

gato y perro

Miljontals människor ber Google om information om hundar och katter varje dag, och med så många frågor har de skapat en webbplats som är speciellt utformad för att visa svar och andra nyfikenheter på håriga vänner.

Det har varit datavisualiseringsdesignern Ingen Bremer, älskare av dessa djur, som har arbetat med Google-teamet för att analysera informationen från Google Trends och starta en ny webbplats som gräver i de frågor som människor ställer.

Sedan Varför gillar katter lådor? Varför är de rädda för gurkor? o Varför gillar du att knåda mjuka ytor? Från kattvärlden till slickning, äta bajs eller hundbett kan vi se bekymmerna i varje land, de frågor som människor i varje region ställer om hundar och katter och svaren som kan ses online.

Webbplatsen finns på whydocatsanddogs.com, och så snart du går in, efter en kort introduktion, måste vi välja mellan katter och hundar. Därifrån börjar den interaktiva infografiken, där storleken på cirklarna representerar antalet ställda frågor. Det är möjligt att klicka på varje cirkel för att se mer information om den presenterade frågan.

Frågor som människor ställer om katter

De ägnar sedan några områden åt lådor, ljud och hobbyer i allmänhet, och projektet slutar med fördelningen av nyfikenheter per land, där det är möjligt att se hur frågor som ställs om hundar är mycket vanligare än frågor som ställs om katter.

Ett intressant projekt som är värt att veta, även om bara för att njuta av dess estetiska skönhet och den interaktion de presenterar. Tyvärr är det inte översatt, så du måste konsultera det på engelska.