GradientVentures

Google presenterar en ny riskfond för artificiell intelligensprojekt

GradientVentures

Mer och mer hör vi om de många möjligheter som system baserade på artificiell intelligens kan erbjuda inom olika områden, och det är bara början. Det är troligt att vi under de närmaste åren kommer att se nya möjligheter som artificiell intelligens kan erbjuda på många andra områden förutom att perfektera sig själv och gå mycket längre inom de områden där det redan finns.

För att hjälpa alla de nya företagen som börjar utveckla produkter och tjänster baserade på användning av artificiell intelligens har Google just introducerat Gradient Ventures.Det är en riskfond för att hjälpa nya företag i sina tidiga stadier genom att erbjuda kapital, resurser och dedikerad tillgång till experter så att de kan möta garantier i utvecklingen av sina initiativ. Google syftar till att ta en liten andel av alla de nya företagen de investerar i, vars portfölj just har börjat rulla ut.

I detta avseende ger han exemplet med Algorithmia, ett av de första nya företagen som lyckas komma framåt med hjälp av Google. Det är en marknad för algoritmer och funktioner. Det nämner också Cogniac, ett annat framväxande företag i sin portfölj som erbjuder en uppsättning verktyg för att skapa och hantera visuella modeller.

Som de säger från Google är det som tidigare var science fiction idag inte längre fiktion. Det är att hoppas att med tiden kommer nya intresserade nya företag att gå med vars produkter kan överraska oss, men innan de kommer att behöva gå igenom utmaningarna i sin utvecklingsprocess, en inte lätt väg men nu mer möjligt än någonsin tack vare Google.