Google presenterar en apptävling för att förbättra livet i städer

goapp

Med 40 000 nya mobilapplikationer per månad och nästan 30 miljoner användare i Spanien är det uppenbart att dessa plattformars revolution är konsoliderad. Det finns fantastiska saker som kan göras från en mobiltelefon, och ännu mer om flera användare ansluter för att föreslå förändringar inom städer.

Med denna idé i åtanke organiserar Google tillsammans med apps4Citizens Go App, en tävling där vissa kommuner och regionala regeringar i vårt land kommer att arbeta de närmaste månaderna.

Tanken är att olika institutioner kan erbjuda verktyg och data så att människor kan tillhandahålla lösningar på sociala problem, och dessa lösningar bör ges genom att skapa mobilappar. Kommunerna kommer att definiera utmaningarna för sin stad eller region och deltagarna måste skapa sitt förslag och presentera det för en specialjury.

Idag börjar Madrids utmaning, en utmaning som slutar den 22 juni, som vi ser på webbplatsen goapp.apps4citizens.org. I detta fall är målet klart:

[…] Definiera tekniska lösningar i ett mobilformat som gör det möjligt för medborgarna att fatta beslut i deras dagliga liv som hjälper till att sänka / kompensera föroreningarna i staden och därmed bidra till kampen mot den globala klimatförändringen.

Finalisterna får vart och ett ett pris på 5000 euro och måste försvara det i Bryssel. I slutet av året kommer vinnaren att avgöras bland alla finalister i de deltagande städerna, och de tilldelas en resa till Googles huvudkontor i Kalifornien.

Stora projekt kan komma från detta initiativ. Vi är uppmärksamma.