Google presenterar Course Builder, en öppen källkodsplattform för att skapa online-kurser

Google presenterar Course Builder, en öppen källkodsplattform för att skapa online-kurser

Googles team har fokuserat sin uppmärksamhet på ett nytt projekt, Course Builder. Bortsett från de tjänster vi känner till handlar det här nya satsningen om att erbjuda alla verktyg som behövs för att skapa onlinekurser på en öppen källkodsplattform.

Ja, Google vill lägga till sin sandkorn i onlineundervisningen och gör det experimentellt just nu med introduktionen av Course Builder. Vad kan vi uppnå med de verktyg som finns där? Om vi ​​har nödvändig kunskap (HTML och JavaScript) kan vi utveckla onlinekurser som den som Google presenterade med sin Power Searching med Google.

På grund av den här kursens framgång och omfattning har Googles team tänkt att göra de verktyg och tekniker som används tillgängliga tillgängliga för samhället, så att alla kan få möjlighet att upprepa upplevelsen genom att skapa sina egna onlinekurser. Förutom de steg-för-steg-förklaringarna för att skapa kurserna finns det också möjlighet att dra nytta av expertförklaringar via Hangouts.

Universitet som UC San Diego och Stanford, liksom en grupp universitet i Spanien, har övervägt att experimentera med denna plattform för att genomföra sin onlineundervisning. Från Google-teamet klargör de att detta bara är början, som ett pilottest, för att avgöra vilken strategi de ska ta för utvecklingen av detta projekt.

Länk: Kursbyggare | Goes: Google Research