Google ökar fem gånger beloppet för belöningar för “buggers”

Google ökar fem gånger beloppet för belöningar för "buggers"

Vi måste alla komma ihåg att inget system är 100% säkert och att över tid kommer fel och säkerhetsfel att dyka upp i många av de system vi använder idag, inklusive i onlinetjänsterna vi använder varje dag. Det är av den anledningen som företag som Google och Facebook har ett öga på säkerheten, så att de snabbt kan lösa fel och fel som uppstår, även om de inte alltid hittas av ingenjörerna själva, så de går till de användare smarta människor som kan hitta och informera dem och därmed få ekonomiska belöningar beroende på hur allvarliga själva misslyckandena är.

I den bemärkelsen har Google precis ökat med fem gånger den belöning som är tillgänglig för de människorna, feljägarna, som lyckas hitta misslyckanden med 2 miljoner dollar, som delas lika mellan dess webbavdelning och Chromium-avdelningen. , så att när en feljägare hittar ett fel, får han ett belopp beroende på dess svårighetsgrad.

Det enda dåliga är att det finns människor som hittar misstag och föredrar att marknadsföra på den svarta marknaden för att få mer pengar, därav behovet av att erbjuda attraktiva belöningar. Dessutom är Google inte det enda internetföretaget som oroar sig för säkerheten i sina system, eftersom Facebook också har sitt belöningsprogram med totalt 1 miljon dollar, även om den hittills högsta belöningen är cirka 20 000 dollar för högprioritetssäkerhet frågor.

Goes: VentureBeat