Google Meet gör det möjligt för lärare att skapa arbetsrum under videosamtal

Google Meet

Google Meet har blivit ett av de valfria verktygen för att följa utbildningsaktiviteter. Det erbjuder inte bara de grundläggande alternativen för videosamtal, men det har också funktioner som uppfyller behoven hos studenter och lärare.

Efter denna linje lägger Google Meet till ett nytt alternativ som gör det lättare för lärare att arbeta med stora grupper av studenter från videosamtal.

Skapa arbetsgrupper från Google Meet

Videosamtal har blivit en oumbärlig resurs för undervisningskurser. Och även om det kan fungera för en hel grupp studenter att ansluta och följa lektioner, har det sina begränsningar. Att interagera med studenter, svara på deras frågor eller ge personlig hjälp blir kaos i stora grupper.

Med detta sammanhang i åtanke erbjuder Google Meet en lösning: skapa breakout-rum från samma videokonferens. Det vill säga lärare kommer att kunna dela upp klassen i mindre grupper och organisera alla detaljer inom samma videosamtal.

Som nämnts av Googles team kan du skapa upp till 100 breakout-rum per videosamtal. Dessa grupper kan skapas slumpmässigt eller så kan du bestämma vilka elever som ska delta i varje rum. Och när läraren bestämmer sig kommer eleverna att gå tillbaka till det ursprungliga videosamtalet för att följa klassen tillsammans.

På detta sätt kan läraren skapa team för eleverna att arbeta i grupper och sedan gå igenom varje rum för att hjälpa dem eller lösa sina tvivel. Det kan också vara ett sätt att skapa diskussionsrum, arbeta med olika ämnen etc.

Så istället för att ha dussintals passiva studenter videokonferenser medan några deltar, kommer lärare att kunna skapa små grupprum för alla att aktivt delta i sitt lärande. I detta tidiga skede är den här funktionen endast tillgänglig för Enterprise for Education-användare.