Google Maps rapporterar nu laddningspunkterna för elfordon

tecken-1986440_1280

Även om de vanligtvis fortfarande är en minoritet, väljer fler och fler förare att ha ett elfordon i framtiden.

Men en aspekt som nuvarande elektriska fordonsförare måste ta itu med är att hitta en laddstation nära dem som också kan ha laddningspunkter tillgängliga för dem att använda.

I den meningen vill Google Maps ge dig en hand, så från och med idag, i både USA och Storbritannien, ge realtidsinformation om tillgängliga laddpunkter nära dem.

Tanken är att dessa förare slösa inte tid att köra vid laddningspunkterna för en specifik station när väntetiden kan sparas genom att gå till andra stationer med tillgängliga laddpunkter.

Informationen om tillgängliga laddpunkter kommer i realtid till Google Maps

Enligt dagens tillkännagivande påpekar Google att förare bara behöver söka efter laddstationer för elfordon, där de kommer åt all uppdaterad information från nätverk som Chargemaster, EVgo och SemaConnect, till vilka Chargepoint-nätverket snart kommer att läggas till.

Dessutom kan de se de laddningspunkter som finns tillgängliga tillsammans med data såsom platserna för motsvarande laddstationer, vilka typer av portar de använder vid laddningspunkter och till och med laddningshastigheten.

Men inte bara det, eftersom Google Maps kommer också att erbjuda information från andra drivrutiner., inklusive foton, betyg, recensioner och frågor, som Google påpekade i nämnda tillkännagivande.

Den nya funktionen är redan tillgänglig för de nämnda marknaderna både i Desktopversion av Google Maps som genom versioner av Google Maps för Android, iOS och Android Auto.

Google efterlyser uppdateringen av dessa versioner för att ha den nya funktionen.