Google Maps' new Latitude Leaderboards could hit Google+

Google Maps nya Latitude Leaderboards kan träffa Google+

Google Maps nya Latitude Leaderboards kan träffa Google+

Om du av en slump har uppdaterat till den senaste versionen av Google Maps för Android, kanske du har stött på en ny funktion där för närvarande inget officiellt meddelande har gjorts eller på något annat sätt. Vi pratar om Latitude Leaderboards, funktionen i Google Maps som gör det möjligt för oss att registrera de webbplatser som vi besöker, som vi för närvarande gör genom Foursquare.

Men det finns inget kvar, eftersom vi med våra register samlar poäng, som vi kan se och dela senare med andra kontakter i Google+, eftersom Google har för avsikt att integrera denna funktion, även om det för närvarande inte är känt hur det kommer att fungera inom ditt sociala nätverk. Vad som är känt är att det kan bli en direkt konkurrent till Foursquare.

Enligt FAQ för Google Maps för Android kan vi, när användare registrerar de olika platserna vi besöker, jämföra våra poäng med våra vänners genom en tabell. Enligt vissa medier är den här nya funktionen inte tillgänglig för alla användare, faktiskt i Android Market specificerar den inte en specifik version och att klassificeringstabellerna kommer att visas när användaren har registrerat sig på webbplatsen.

Utvecklingen av denna funktionalitet och dess integration i den sociala delen av Google återstår att se. Vi måste bara vänta.

Länk: Google Maps i Android Market | Går: TNW