Google Map Maker tillåter oss att dela på Google+

Google Map Maker tillåter oss att dela på Google+

Om du gillar att samarbeta via Google Map Maker kommer du att vara intresserad av att veta att Googles team har beslutat att öka räckvidden för detta verktyg genom att möjliggöra integration med Google+.

Från och med nu kan vi dela vilken plats vi vill från Google Map Maker med våra kontakter på Google+ på ett mycket enkelt sätt. Utöver att vara bara ett annat socialt inslag är det en intressant integration som kan vara användbar för oss på olika sätt.

Vi kan till exempel dela en plats för att be våra kontakter om hjälp med den granskning vi har gjort. Eller om en plats som vi saknar viktiga detaljer kan vi be människor i våra kretsar som bor i det området att hjälpa oss att integrera information. Det är ett enkelt sätt att samarbeta och utnyttja Google+-communityn

Att dela en plats från Google Map Maker följer samma dynamik som när vi delar innehåll från vilken webbplats som helst. Publikationen laddar automatiskt länken till platsen på kartan, samt en beskrivning av området. Och naturligtvis kan vi lägga till vår kommentar.

Länk: Google Map Maker Goes: Google+