Google lanserar nytt experiment som kombinerar artificiell intelligens och kollektiv poesi

Diktporträtt

Google vill utforska gränserna för artificiell intelligens och mänskligt samarbete genom sitt nya konstnärliga och kulturella experiment som kallas Diktporträtt. Detta är det kollektiva konstverket, som de kallar det, där användarna kan skapa ett självporträtt där de kan visas på sina ansikten, med magi eller tack vare artificiell intelligens, upplyst med en unik originaldikt genererad automatiskt baserat på orden som donerats av deltagarna i detta projekt. Och det är här den mest intressanta delen kommer, eftersom deltagarna kommer att ha, innan de tar självporträttet, än att donera ett ord, vad de än vill. I mina tester har jag varit tvungen att använda ett engelska ord eftersom det spanska ordet jag angav inte accepterar mig.

Nytt artificiell intelligens experiment med konstnärlig och kulturell touch

Varje bidragande ord fungerar så att algoritmen för artificiell intelligens kan skapa en unik och originaldikt som hela tiden kommer att utvecklas När fler deltagare går med i projektet påpekar Google att algoritmen för artificiell intelligens har utbildats med mer än 25 miljoner poesiord från 1800-talet. De påpekar att systemet fungerar lite som prediktiv text, men att det inte kopierar eller bearbetar befintliga meningar utan snarare använder sin komplexa statistiska modell för att skapa originalsatser som efterliknar stilen från 1800-talets poesi.

Företaget påpekar att ibland gripande dikter kan dyka upp, men ibland kan de leda till meningslös poesi. För att delta i detta experiment måste du bara gå till webbplatsen för experimentet, antingen på stationära datorer eller på mobila enheter, för att använda det och bidra med ditt eget spannmål i förberedelsen av dikten.