Google lanserar ett nytt experiment för Chrome med NASA-rymdfarkosten ISEE-3 som huvudperson

Rymdfarkoster för alla

Google har lanserat ett nytt projekt för Chrome kallat Rymdfarkoster för alla, baserad på ISEE-3 som huvudperson, som är en liten rymdfarkost som NASA ursprungligen lanserade 1978 i syfte att studera solen och bli den första rymdfarkosten i världen som flyger som en komet, efter att ha kretsat runt solen i miljarder kilometer från 1986 till nu.

Enligt Google i tillkännagivandet är ISEE-3 på väg tillbaka till jorden, på väg att bli det första rymdskeppet för medborgarvetenskap tack vare ansträngningen genom crowdfunding kallad ISEE-3: Reboot Project.

Chromes experiment är ett nytt sätt att engagera sig i din uppföljning genom att använda Chromes interaktiva WebGL-grafik och videor, så att du kan återuppleva din historia, få tillgång till dina återaktiverade datainstrument, lära dig mer om din nuvarande position och dess bana, samt utforska rymden under hela resan. Upplevelsen kommer att kompletteras med ett liveevenemang den söndagen den 10 augusti när ISEE-3 flyger över månen för första gången på decennier. Nämnda experiment kommer också att ha dokumentation av allt som händer med den andra, och räknar med en demo av månens överflöd i pengar.