Google lanserar en gratis kurs “Making Sense of Data” för att lära oss hur vi använder data

Göra känsla för data

Vi lade till ett nytt förslag i vår lista över gratiskurser för mars, med ett intressant Google-initiativ som hjälper oss att se värdet på data och hur vi använder dem i våra dagliga aktiviteter.

Making Sense of Data är den kurs som Google startar i samarbete med edX riktad till alla som arbetar med data och vill lära sig tekniker och verktyg för att dra nytta av dess fulla potential och förbättra dynamiken i vårt arbete eller aktivitet.

Kursen består av fyra moduler som kommer att utvecklas genom olika innehåll och videor, förutom Googles expertrådgivare och interaktion med resten av studenterna genom forum eller Hangouts.

Bland de ämnen som ska analyseras hittar vi de olika stegen i dataprocessen, hur man implementerar tekniker i olika situationer och några verktyg att överväga.

Till exempel, i ett avsnitt kommer vi att se hur man använder Google Fusion Tables.

Det är ett utmärkt tillfälle att komma igång med användning och analys av data för att tillämpa den på våra projekt och aktiviteter.

Det börjar den 18 mars, för att registrera oss måste vi bara registrera oss med vårt Google-konto, fylla i ett litet formulär och vänta på instruktioner i vårt e-postmeddelande.