Google lanserar Android L-emulator för att utveckla 64-bitarsappar

Android L 64 bitar

Android L är redan kompatibel med 64-bitars processorer och från och med nu kan utvecklare ladda ner emuleringsbilden (Förhandsgranskning av utvecklare) för att börja skapa och / eller testa appar under en sådan arkitektur.

Detta rapporteras i en publikation inom Android Developers-profilen på Google+ där några av funktionerna som den nya kompatibiliteten ger åtkomst också nämns: En avsevärd ökning av tillgängligt minnesadressutrymme – adresserbart minnesutrymme -, ett större antal register och nya uppsättningar instruktioner.

I allmänhet, med ett kraftfullare och optimerat operativsystem som förväntat för Android L, och med fler mobiltelefoner med 64-bitars X86-processorer som kommer till marknaden tillsammans med hårdvarufunktioner som redan är nästan i takt med de stationära datorerna Förbättringarna de nya applikationernas kapacitet är mer än garanterad. Utan att gå längre kommer att dra full nytta av 3 Gb RAM-minne som vissa smartphones från erkända varumärken redan har, förmodligen uppnå en vändpunkt i prestanda som tillhandahålls av ny utveckling och anpassning av befintliga appar.

Och om vi talar om anpassningar är det uppenbart att applikationer som är byggda med Java har lite att göra för att få tillgång till sådana fördelar eftersom den befintliga koden redan kommer att fungera i x86_64-arkitekturer, men appar som utvecklats på andra språk måste använda Android NDK för att göra relevanta ändringar. Förresten och till slut sticker de ut Gratis Android av tillgängligheten av Google Play Services 6.1 tillsammans med flera nya funktioner i API: erna för Analytics, Drive och Google Fit.

Mer information: Android Developers webbplats