Google lägger till sitt experimentella nätverksprotokoll QUIC till den senaste Chrome-utvecklingsversionen

Chromiun

För att förstå de framtida tekniska innovationerna som implementeras i webbläsare bör vi kanske bekanta oss med Googles experimentella protokoll som heter QUIC (Quick UDP Internet Connections), som just har inkluderats i den senaste versionen av Chrome-utvecklingen.

Som vi kan konsultera på den engelska Wikipedia stöder QUIC en uppsättning multiplexade anslutningar mellan två slutpunkter över UDP (User Datagram Protocol), som är utformade för att erbjuda säkerhetsskydd motsvarande TLS / SSL, vilket leder till att anslutningen minskar längre transportlatens, och bandbreddsuppskattning i varje riktning för att undvika trängsel.

Enligt Google har det arbetat både på implementeringen av en QUIC-klient och på implementeringen av en prototypserver i Chromium-förvaret under de senaste månaderna och noterade att de första testerna av UDP-anslutning har varit lovande, även om Dessa kan skiljer sig från resultaten i verkliga livet på grund av nätverksförhållanden.

Det är därför det testar både för- och nackdelar med QUIC-design i den verkliga världen genom att experimentera med och förakta en liten andel trafik från Chrome Canary och dev-kanal till vissa Googles servrar.

Med detta protokoll avser Google att stödja accelerationen på nätet, som det gjorde tidigare med sitt SPDY-protokoll, som nu är grunden för HTTP 2.0-protokollet, och som också har antagits av Internet Explorer 11, som presenterades denna vecka.

Mer information: Officiellt uttalande på Chromium-bloggen