Google lägger till inbyggda MySQL-anslutningar till Cloud SQL

Google Cloud Platform

Google meddelar att det har inkluderat stöd för inbyggda MySQL-anslutningar till sin Google Cloud SQL-tjänst, som är en komplett MySQL-hanteringstjänst som finns på Google Cloud Platform. Enligt detta tillkännagivande öppnar de upp standarder och utökar de verktyg som kunderna kan välja, teknik och arkitekturer.

De talar också om MySQL Wire-protokollet som standardanslutningsprotokoll för MySQL-databaser, varigenom Cloud SQL-databasen kan nås från nästan alla applikationer var som helst, och listar ett antal fördelar:

– Anslutningar med låg latens för applikationer som körs på Google Compute Engine och Google App Engine.

– Använd alla dina favoritverktyg som MySQL Workbench, Toad och MySQL kommandoradsverktyg för att hantera dina Cloud SQL-instanser.

– Använd standarddrivrutiner som Connector / J, Connector / ODBC och Connector / NET vilket gör det extremt enkelt att komma åt Cloud SQL från de flesta applikationer.

– Replikering till externa MySQL-databaser för anslutningar med låg latens och enkel migrering.

Den inbyggda anslutningen erbjuder också stor flexibilitet och kontroll över hanteringen och implementeringen av databaserna i molnet, där Google använder DBMoto eller DBShards som exempel.

Det är verkligen ingen större uppgradering, speciellt om vi jämför den med den tidigare, där den erbjöd tio gånger mer lagring, snabbare läsning, snabbare skrivning, tillgänglighet av datacenter i Europeiska unionen och integrationen med Google Apps Script.

Utvecklare kommer nu att få det sista ordet om huruvida de ska använda Cloud SQL för sina egna projekt.