Google köper Polar, undersökningstjänst, för att förbättra Google Plus

Google köper Polar, undersökningstjänst, för att förbättra Google Plus

Polär (polarb.com) är en applikation som gör det möjligt för oss att skapa enkäter både mobil och webb, små frågor som vi kan publicera i form av en webbwidget, till exempel genom att erbjuda rapporter med de svar som genereras av besökare.

Polar genomförde mer än 500 miljoner omröstningar under de senaste åtta månaderna, med mer än en miljon användare som röstade bara i september, vilket visar att vi inte talar om en liten okänd applikation.

En av grundarna, Luke Wreblowski, ansvarar för ett projekt som heter Bagcheck, ett projekt som senare köptes av Twitter, enligt TC. Bagcheck visade listor över saker klassificerade efter kategorier (här till exempel en lista med saker relaterade till kaffe, fortfarande tillgängliga tack vare web.archive.org).

Det har alltid sticker ut för sin design, främst på mobilplattformen, och det verkar vara den potential de letar efter i Google, eftersom de vill använda talangen bakom Polar för att förbättra utseendet på Google Plus på mobila enheter.

Detta har sagts av Dave Besbris, ansvarig för Google Plus idag, som garanterar att målet är att utvidga ledningen för de ansvariga för Googles sociala nätverk, vilket gör det tydligt att de fortsätter att investera i plattformen.

Nu arbetar Polar på ett system så att användarna enkelt kan exportera sina data innan det stänger sina dörrar, enligt vad de kommenterade på sin blogg. Så det återstår bara att vänta och se vad Google kommer att göra med projektet.