Google kommer att underlätta tillgång till offentliga evenemang från mobilsökningar

Eventos-GoogleSearch

Även om det är sant att Facebook har arbetat hårt för att vara en plattform där privata och affärsanvändare kan rapportera och hantera sina händelser, vill Google inte missa möjligheten att erbjuda allmän information om de händelser som finns tillgängliga på Internet till intresserade användare. För att göra detta, från och med nu i USA och via sin Android- och iOS-applikation samt dess mobila webbversion, kommer vi att erbjuda sammanfattningar av händelser som finns tillgängliga på hela nätet.

För detta kommer företaget att få den information som finns tillgänglig på plattformarna Eventbrite, Ticketmaster, Meetup, Vividseats, Jambase, LiveNation, Burbio, Allevents.in, Bookmyshow.com, StubHub, Bandsintown, Yext och Eventful, även om listan sannolikt kommer att gå expanderar över tiden. Observera att Google inte tar någon provision för försäljning av biljetter om det är betalda evenemang. Dessutom har det också upprättat en serie riktlinjer så att intresserade utvecklare kan göra att händelserna som listas på deras webbplatser också beaktas när de söker efter händelser.På det här sättet, när användare gör snabba sökningar på de typer av händelser som de är intresserade av, kommer de att kunna se i förhållandet att de får information om var och en av dem enligt de sökningar de gör med vetskap om aspekter som titel, datum, tid och plats för firandet. För dem som vill få en bredare lista med evenemang kan de trycka på alternativet fler evenemang där de kan få en lista med evenemangsförslag.

Om det inte räckte, gör Google det också möjligt för användare att söka efter händelser under olika tidsperioder. I det avseendet kommer de att kunna använda filtren som bland annat idag, imorgon, nästa vecka, och de ger dem även möjlighet att känna till händelser i närheten.

Kanske borde företaget ha varit något mer ambitiöst och låtit dem läggas till i kalendern, markeras som favoriter eller till och med integreras med den virtuella assistenten, även om det är möjligt att vi i framtiden kommer att bli förvånade över dessa och andra möjligheter.