The Google doodle: A Rubik's cube that really works

Google-klotter: En Rubiks kub som verkligen fungerar

Google-klotter: En Rubiks kub som verkligen fungerar

För att fira Rubiks 40-åriga existens har Google beslutat att ersätta sin logotyp i sökmotorn med en tredimensionell kub som vi kan lösa från datorn.

Vi måste bara klicka på den för att se hur färgerna blandas och pusslet erbjuds i en något större storlek. Genom att dra musen, både horisontellt och vertikalt, kan vi vidta lämpliga steg för dess lösning. Det är också möjligt att använda kortkommandon för att flytta den:

Det är möjligt att komma åt ett popup-fönster som förklarar instruktionerna, samt ett förstoringsglas som låter dig komma åt resultaten av Google-sökningen, ledd av denna Wikipedia-artikel.

Tyvärr, som vi ser i den här videon, händer inget särskilt om det löses, det bränner bara vår personliga tillfredsställelse lite mer när vi möter den berömda Rubik.

Kuben uppfanns 1974 av den ungerska skulptören och professor i arkitektur Ern Rubik, och den kan lösas på 5,55 sekunder, eftersom det är det bästa världsmärket hittills, det finns flera böcker som förklarar olika tekniker för att lösa pusslet som I 2009 hade den redan sålt 350 miljoner enheter över hela världen.

Förresten finns det ett experiment på chrome.com/cubelab som du kan komma åt för att bygga och fixa kuber.