Google+ integrerar YouTube-statistik i Pages-instrumentpanelen

Youtube

För en månad sedan lanserade Google+ en ny kontrollpanel för sidor, där varumärken eller företag kunde spåra deras aktivitet och inflytande på det sociala nätverket.

Funktionerna som var kända vid lanseringen har nu integrerats med ett nytt alternativ: statistik över de YouTube-kanaler som är kopplade till vår sida på Google+. Vi kommer att ha som en slags förhandsgranskning av statistiken som samlats in på vårt YouTube-konto, som visar relevant information.

Till exempel ser vi, som visas i bilden, antalet prenumeranter (både i sin helhet och nya), antalet visningar, bland andra detaljer. Och för att ha en fullständig översikt över statistiken för vår kanal ser vi en länk som dirigerar oss direkt till vår panel på YouTube.

Detta är inte det enda incitamentet som Google-teamet har gett för att uppmuntra anslutning av YouTube-kanaler till sin sida på Google+, eftersom det för några dagar sedan meddelades att anslutning av båda tjänsterna hade förenklats genom att skapa en ny kanal.Om vi ​​till exempel vill skapa en kanal för en befintlig sida måste vi bara gå till den här länken och vi kommer att se att förutom att presentera vår profil kommer varje sida att vi har skapat på Google+. Vi väljer helt enkelt den angivna och automatiskt kopplas den nya skapade kanalen till sidan.

Å andra sidan, om vi börjar från grunden och vi varken har en sida på Google+ eller en kanal på YouTube, kan vi göra det i ett steg. Med samma länk skapar vi kanalen och vi skapar automatiskt en sida på Google+.

När vi går till vårt Google+ konto ser vi att vi har skapat en ny sida, redo att anpassas. Som de har meddelat inom kort kommer vi att ha fler nyheter och funktioner i denna dynamik av Google för att centralisera alla sina tjänster på Google+.