Google+ integrerar applikationer för Hangouts

Google+ integrerar applikationer för Hangouts

En av de saker som väckte mest uppmärksamhet vid lanseringen av Google+ är dess onlineverktyg för upprättande av videokonferenser, de välkända hangoutsna, som lite efter lite har erbjudit nya funktioner så att användarupplevelsen blir större. Fram till nyligen fanns det en förhandsgranskning av Meetup API, ett API som från idag kan användas av alla utvecklare som vill ha det.

På det här sättet kommer vi förr eller senare att hitta nya webbapplikationer som använder mötena och som gör det möjligt för användare att skapa grupper av videokonferenser på upp till 10 personer, konfiguration av varje enhet som kameror eller mikrofoner, tillämpning av ljudeffekter och överlagrad bilder. , och till och med ställa in användargränssnittselement.

För detta har utvecklarna den nödvändiga dokumentationen som gör det möjligt för dem att skapa sina egna applikationer och sprida dem, antingen genom att publicera sina länkar i Google+ eller genom att inkludera en knapp på deras respektive webbplatser, som i vilket fall som helst kan skapa ett nytt möte på Google+. .

Det är lätt att komma igång: läs dokumentationen, bygg, publicera din app och meddela sedan användargruppen på Google+.

Inom mötesavsnittet kommer en ny applikationspanel att visas, liksom några utestående applikationer, som gör det möjligt för oss att känna till de webbapplikationer som använder Google+ möten.

För närvarande finns det sex (Aces Hangout, Cacoo, Scoot & Doodle, Slideshare, Clubhouse Challenge de Bravo och Google Effects), de flesta av dem ägnar sig åt att spendera en trevlig tid med våra vänner, till exempel ett spel poker, rita och färgläggning, trivia-spel, effekter som ser annorlunda ut framför kameran och SlideShare för att dela multimediainnehåll.

Goes: Google Developers Blog och Google Plus