Google inaktiverar åtkomst till sökautomatisk kompletterings-API

captura-45

När vi söker efter något på Google ser vi hur sökfrasen kan slutföras automatiskt, något som vi har varit vana vid i flera år (ovan har du ett exempel på vad jag menar).

Denna funktion som låter dig komplettera meningar med hjälp av Googles databas, intelligens baserad på vad människor söker på Internet, används av många programmerare med ett inofficiellt API, resultatet av ett omvänt teknikprojekt som tillåter användning av samma teknik i projekt är inte relaterade till Googles sökmotor.

Det är till exempel möjligt att använda detta API för att placera en sökmotor i vårt system som utför intelligenta sökningar i vår databas med filosofin Google i din sökmotor.

Nu meddelar Google i sin blogg att åtkomst till nämnda API kommer att avbrytas, eftersom det varken presenterades officiellt av Google eller kan användas utanför det sammanhang som tekniken skapades för: sin egen sökmotor.

Åtkomst till API kommer att avbrytas den 10 augusti och utvecklare som använder det uppmuntras att överväga alternativet att använda sin Google Custom Search Engine (användare som för närvarande använder Google Custom Search Engine påverkas inte.

Av åtgärden).