Google Images-bilder kan nu sparas och klassificeras från skrivbordet

Aspecto de Google.com/Save, con las fotos guardadas

För flera månader sedan (i november 2015) berättade vi för dig att i google bildsökmotorn lanserade de en intressant funktion för dem som vill spara fotosökresultat i sina konton, en funktion som endast var tillgänglig på mobila enheter. Nu rapporterar de att de utökar denna möjlighet till skrivbordssökmotorn och erbjuder i google.com/save en lista över allt vi har sparat under utredningen.

Utseende av Google.com/Save, med foton sparade

Målet är att spara tid och utrymme på vår hårddisk, eftersom det inte kommer att vara nödvändigt att ladda ner bilderna lokalt för att analysera dem senare, vi behöver bara trycka på stjärnan som kommer att visas i varje bild och därmed samla in de som intresserar oss mest, på ett klassificerat sätt och beställt.

Klassificeringen baseras på taggar, eftersom vi genom att placera stjärnan på en av bilderna kan associera taggar för att hitta den senare, alltid på google.com/save.

Tänk på vad vi sa till dig igår: inte alla foton som Google returnerar är gratis och dess licensfilter kan vara väldigt fel, så använd informationen på ett ansvarsfullt sätt.

Tyvärr är funktionen för närvarande endast tillgänglig i USA, och om den ännu inte har passerat gränser under alla dessa månader kan det hända att geografisk expansion inte ligger inom företagets prioriteringar.