Google går ett steg längre för att ta bort Flash på webben med sin nya version av Chrome

krom

Google har precis graderat Chrome version 55 till sin stabila kanal för Windows-, Linux- och Mac-stationära system, som kommer att distribueras de närmaste dagarna på användarnas datorer. Den här nya versionen går ett steg längre för att sätta den sista touchen på närvaron av Flash på webben, där HTML5 nu kommer att behållas som standard, med undantag för de webbplatser som bara har Flash-innehåll eller om de kommer in i listan över de 10 bästa sajterna på webben, med giltighetstid i ett år.

För Google är listan över de 10 bästa webbplatserna: YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com och Mail. ru. Uppenbarligen har lutningen till förmån för HTML5 många fördelar för användarna både vad gäller säkerhet, prestanda och energiförbrukning. Användare som besöker någon webbplats med Flash för första gången kommer att uppmanas att aktivera den för att kunna interagera med den.Förutom att ta ytterligare ett steg mot HTML5, erbjuder den nya versionen också automatisk CSS-formatmallåtergivning som förbättrar upplevelsen när textblock visas. Uppenbarligen innehåller den också buggfixar och förbättringar, vars lista finns i denna publikation.

Å andra sidan, med avseende på den nya versionen av Chrome för Android-enheter, har den nu möjligheten att ladda ner innehåll för visning utan behov av en anslutning. Användare har visuell kunskap om när ett innehåll kan laddas ner, vare sig det är en komplett webbplats, en bild eller till och med en video. Den här nya versionen kommer snart att släppas för användare av Android-enheter.