Google förvärvar specialiserat droneföretag Titan Aerospace

Titan Aerospace

Liksom Facebook, som köpte företaget specialiserat på drönare Ascenta för att använda det i sitt projekt för att få Internet över hela världen, nu hittar vi nyheterna om att Google just har köpt sin konkurrent, Titan Aerospace, utan att detaljerna om köpet har avslöjats, som rapporterats av TechCrunch.

Båda företagen som specialiserat sig på drönare med stor attityd representerar en attraktion för Facebook och Googles planer att ha sina respektive tekniker som kan vara en integrerad del av att ta Internet till någon del av världen, så att de kan hjälpa avlägsna områden att möjlighet att ha anslutning.

Enligt Wall Street Journal kommer Google att använda erfarenheten och tekniken från Titan Aerospace för att bidra till sitt Loon-projekt, med vilket man avser att erbjuda Internetanslutning globalt, även om det också kan hjälpa Google på andra sätt, till exempel möjligheten att göra högkvalitativa bilder i realtid för att hjälpa en rad initiativ, såsom initiativ för humanitärt bistånd eller initiativ för att ta itu med avskogning, enligt en talesman från Google.

På det här sättet ser vi hur båda företagen har vidtagit liknande åtgärder och agerat inom ett annat område än vad vi är vana vid för vart och ett av dem.

Nyligen hade Google visat hur dess prototypballonger kunde resa runt planeten under en ganska kort tidsperiod, men användningen av drönare skulle avsevärt förbättra möjligheten att ta Internet globalt, med större kontroll och större förmåga att reagera enligt förhållandena.

skiftande.

En av de aspekter som kan ges är användningen av båda teknikerna.