Google celebrates International Women's Day with Women Techmakers events and exhibitions at Google Cultural Institute

Google firar den internationella kvinnodagen med evenemang och utställningar för kvinnliga teknikmakare vid Google Cultural Institute

Google firar den internationella kvinnodagen med evenemang och utställningar för kvinnliga teknikmakare vid Google Cultural Institute

Om vi ​​i går såg hur Google förutsåg en klotter där den gratulerade alla kvinnor till Internationella kvinnodagen, som firas idag den 8 mars, nu ser vi hur företagets markering går längre.

Två initiativ diskuteras på Googles blogg.

Å ena sidan vill de känna igen kvinnor inom teknikområdet genom Global Women Techmakers-evenemang, en serie med mer än 100 evenemang i 52 länder som börjar idag och kommer att äga rum under hela mars månad. Vi kommer att ha samtal med kvinnliga ledare inom teknikområdet, praktiska workshops, nätverkande och fler stunder som vi kan upptäcka från initiativets huvudsida: g.co/womentechmakers.

De har också skapat en ny sida på Google Cultural Institute med namnet Kvinnor i kultur, en virtuell utställning för att berätta historier om kvinnor och deras påverkan på samhället, en utställning som du kan se på www.google.com/culturalinstitute/project/women-in-culture, med 18 paneler rika på multimediainnehåll.

I Doodle kan vi se en video med Litauens president, en modig aktivist för pakistansk utbildning och konstnären som har spelat in flest album i musikhistorien, liksom andra stora huvudpersoner i dag. Vi lämnar dig med hans presentation: