Google Expeditions anländer till Spanien

expeditioner

Google Expeditions, Googles mobilapplikation specialiserat på uppslukande pedagogiska upplevelser baserade på Virtual Reality och riktat till både studenter och lärare, når äntligen Spanien och även resten av Europa.

Idén, som vi redan vet, är att göra det möjligt för eleverna att göra virtuella resor genom olika stadier i världen, oavsett om de är luft, land eller hav, ledda av sina egna lärare så att de kan möta dem interaktivt utan behov av fysiska rörelser . Det enda de behöver är att ha tittare på virtual reality-innehåll, som Google Cardboards och mobiltelefoner att sätta in dem.Men lanseringen av Google Expeditions till Spanien kommer inte ensam eftersom det åtföljs av nya samlingar om det. Bland de nya samlingarna finns samlingar tillägnad Cervantes som sammanfaller med 400-årsjubileet för hans död, som har genomförts av Google i samarbete med experter.

Dessutom har de i samarbete mellan Googles konst och kultur tillsammans med National Museum of Natural Sciences skapat en specifik samling baserad på Virtual Reality av nämnda museum.

Bortsett från de nya samlingarna har Google gjort ansökan till olika utbildningsrådgivare i Castilla y Len, Andalusien och Castilla-La Mancha, förutom att ta en resa genom olika spanska städer för att introducera studenter till samma existens av expeditioner, nådde totalt mer än 2500 studenter från Madrid, Valencia, Barcelona, ​​Sevilla, Toledo och Valladolid.

Från och med nu bör lärare veta att de har ett verktyg till, eller bättre sagt, ett intressant modernt verktyg och enligt aktuell tid att lära sina egna elever.