Google erbjuder höghastighets-WiFi vid 400 indiska tågstationer

Estaciones de tren con WiFi de Google

På Googles blogg publicerar dess VD, Sundar Pichai, idag en berättelse med överraskande siffror:

– År 2014 började 100 miljoner människor i Indien använda Internet för första gången. – Nästan en miljard människor i Indien ansluter fortfarande inte till Internet. – Indien är det andra landet i världen, efter Kina, med fler internetanvändare (de har 300 miljoner människor anslutna).

Dessa tre siffror är tillräckliga för att visa varför Indien är en hög prioritet för Google, förutom att vara födelseplatsen för sin VD, och som en prioritet har de börjat utveckla ett projekt tack vare vilket 400 tågstationer i landet kommer att börja har höghastighets-WiFi gratis,

Första tågstationer med WiFi från Google

Projektet tillkännages med utnyttjande av den indiska premiärministern Narendra Modis besök i USA, ett projekt som kommer att ha partnerskap mellan landets järnvägsföretag så att anslutningen till 100 stationer erbjuds till slutet av 2016 och är expanderade snabbt efter.

Tanken är att erbjuda fri tillgång under en begränsad tid utan att ha definierat affärsmodellen för tillfället, även om tanken är att Google kommer att göra en bra del av utgifterna, eftersom ett av målen är att ansluta en miljard människor, fyll inte dina fickor snart. Man tror att mer än tio miljoner människor får ansluta med dessa 100 åtkomster i den första fasen.

Förutom att erbjuda höghastighetsinternet på stationerna har de också arbetat med sin Android One i det landet (lågkostnads ​​Android), liksom i översatt innehåll, möjligheten att ladda ner videor från Yotube till mobiltelefonen (de kan laddas ned under till exempel väntan på tåget) och systemet för att automatiskt erbjuda innehåll anpassat till mobiler.