Google eliminerar aktivering för röstsökningar i Chrome på stationära datorer

Chrome-logotyp

Google släppte för tre dagar sedan en ny version av Chrome för stationära system, som når version nummer 46, tillgänglig för Windows, Linux och Mac. Den här nya versionen ger förbättringar fokuserade på säkerhet och nya verktyg för utvecklare i princip, men de är inte de enda nyheterna. Som påpekats från VentureBeat är en aspekt som kan uppmärksamma användarna själva att från den här versionen kan vi inte längre aktivera röstsökningen som indikerar den berömda OK Google-instruktionen, som var tillgänglig som standard från Chrome-version 35, som lanserades i maj 2014.

Ändå kan användare fortsätta att aktivera röstsökningar i Chrome på stationära datorer via sidorna på nya flikar och direkt från sökmotorns webbplats, där vi bara behöver trycka på mikrofonikonen. Anledningen till att Google har tagit detta steg liknar vad de kommer att ge i nästa version av Chrome med avskaffandet av meddelandecentret: väldigt få användare använder det.

Aktiveringen av röstsökningar kvarstår fortfarande i Chrome för mobila enheter och även via Chromebooks, där det är mer logiskt att använda denna funktion, bara den försvinner från stationära system. Och det är att inte alla stationära datorer kan ha mikrofoner, som alla vanliga mobiltelefoner gör, och även att använda denna funktionalitet kan tyckas konstigt för stationära datorer, speciellt när det är mer funktionellt och enklare, fortsätt använda tangentbordet för att ange söktermer.