Google Duo tillåter redan gruppsamtal i flera länder

google Duo

Google har testat en gruppsamtalsfunktion på Duo de senaste månaderna, och det ser ut som att den nu är ute av testfasen.

Enligt programvarudirektören Justin Uberti har funktionen utvecklats i vissa mycket specifika regioner, Indonesien är en av dem, men han har inte angett detaljer i listan över länder som har kunnat testa detta kommunikationssystem.

Appen visar en skapa gruppknapp under sökfältet, vilket gör det möjligt att spara gruppen för att komma åt den senare med ett enda klick. Tanken är att vi kan skapa grupper på upp till fyra personer, även om tidigare testinspelningar redan har släppts med grupper om sju personer samtidigt.

När gruppen har skapats kan vi ringa med en enda knapp, på samma sätt som vi gör med Skype, till exempel.

Fångar i svagt ljus har också rapporterats för nattsamtal, men det finns få detaljer om saken.

I denna tweet är det möjligt att se gruppsamtalens funktion i all sin härlighet:

Det är inte en enkel sektor. Google vill gå in starkt där det redan finns andra stora huvudpersoner under lång tid. Google har aldrig lyckats sticka ut i världen av sociala nätverk eller meddelanden och har tillåtit att andra alternativ, som WhatsApp, Skype, Telegram och till och med Linkedin, blir dagliga plattformar. Google har redan stängt Google Plus och Google Allo, nu vill de fortsätta att försöka med Duo.