Google Devs debuterar på Instagram

google devs en instagram

Strax efter att ha tagit bort Google Plus och därmed eliminerat miljontals samhällen runt om i världen (inklusive Googles egna) meddelar företaget sitt åtagande för Instagram.

I Google-bloggen ägnar de en text till lanseringen av sitt nya konto på nämnda sociala nätverk, som inte bara erövrar de yngre massorna utan det tvingar också alla företag att ha en aktiv närvaro där.

De rapporterar att de lanserar @googledevs, ett nytt utvecklingscenter där de planerar att lyfta fram samhällen i olika delar av planeten. De vill att det ska vara referenscentrum för att kontakta vad som händer vid evenemang som Google I / O, Android Dev Summit, Flutter Live och andra.

Med bara några timmar från premiären har den redan drygt 3000 följare, utvecklare, designers, ledare och andra användare, och de uppmuntrar alla att skapa berättelser med dem om vi ser dem någonstans.

Förutom det märkliga faktumet att se Google tillkännage sin lansering på det sociala nätverket av vem fram till nyligen var dess fiende, är det intressant att ha det under kontroll för att verifiera vilken typ av strategi Google följer för att få en aktiv gemenskap i ett nätverk långt ifrån är mättad.

De av oss som är dedikerade till marknadsföring på nätet måste alltid ha det i åtanke att använda det som ett exempel i många fall, eller åtminstone hoppas vi det.