Google Contributor, ett system för att undvika att Google-annonser betalar varje månad, är nu öppet i USA

captura-64

Hittills var det öppet för en mycket begränsad uppsättning användare i USA, men nu är programmet tillgängligt för alla inom det landet, som Matt Cutts meddelade från Twitter.

Vi pratar om Google-bidragsgivare, ett Google-projekt, tillgängligt på google.com/contributor, som erbjuder ett alternativt sätt att betala innehållsskapare: en fast månadsavgift för att undvika annonser.

Tanken är enkel: om en läsare inte gillar att se så många annonser på sina favoritwebbplatser, kan de göra en betalning via Google Contributor så att många av dem försvinner, pengar att gå till utgivaren, inte bara till Google.

Läsare kan betala $ 2, $ 5 eller $ 10 per månad, och utgivare kommer att kunna visa ett tackmeddelande istället för bannerannonsen, samt ett grått pixelerat område.

Webbplatsadministratörer som vill delta i det här nya sättet att tjäna pengar online måste komma åt denna supportsida för att förstå installationsprocessen, kraven, begränsningarna och fördelningen av intäkterna.

Konceptet är utan tvekan bra, även om vi måste vänta i flera månader för att verifiera om läsarna verkligen hatar reklam så mycket som att besluta att betala en fast månadsavgift för att undvika det.