Google Cloud CDN, nytt CDN för att göra tredjepartsapplikationer snabbare

Funktion för Google Cloud CDN

Cloud CDN är titeln på det nya CDN (Content Delivery Network) som Google har börjat göra tillgänglig för en utvald grupp utvecklare så att de kan öka sina skapelser och göra dem snabbare genom att överföra arbetsbelastningen (frågor och cachning) till infrastrukturen från Google.

Allt pekar på det faktum att det nya förslaget, även i alfaversion – även om vem som helst kan registrera sig för att se om de är valda för att få tillgång till testerna – kommer att konkurrera med en del av det som erbjuds när det gäller CDN från Amazon Web Services Microsoft Azure och riktmärket i området, Akamai.

Google Cloud CDN-operativsystem

Som påpekats i Venture Beat är det värt att kommentera att Google för närvarande har en koppling till den senare, och även med andra CDN-leverantörer som Fastly, CloudFlare, Highwinds och Level 3, men det visas inte som något hinder för att lansera sin nya produkt.

Kort sagt, en viktig rörelse som verkar ha gått obemärkt förbi men som verkligen är en händelse i världen av online-lagring och innehållsdistribution från tredjepartsservrar, i detta fall Google, med sin infrastruktur som körs i olika delar av världen. världen kan du enkelt balansera belastningen på tusentals tredjepartsapplikationer och webbtjänster.

Mer information: Google Cloud CDN-webbplats