Google börjar visa smarttelefonspårningsfel i Verktyg för webbansvariga

rastreo

Från bloggen för webbansvariga avslöjar de ny funktionalitet på google.com/webmasters, plattformen som vi kan använda för att kontrollera den goda hälsan hos de webbplatser vi hanterar.

Det är en funktion som hjälper till att identifiera om mobilversionen av vår webbplats fungerar korrekt, eftersom de i många fall inte visar användarna vad de letar efter på sina smartphones och huruvida en annan sida eller en felsida eller inte.

Som du ser på bilden ovan kommer felen att visas på en ny flik för att kunna identifiera serverfel (när Google upptäcker HTTP-felstatuskod), obefintliga sidfel, omdirigeringar med problem (något väldigt specifikt för smartphones, eftersom mobilversionen kan leda till en annan sida än på den traditionella datorn), blockerade webbadresser (något som vanligtvis löses genom att ändra robots.txt-filen), bland andra.

När en webbplats beslutar att skapa en mobilversion måste du oroa dig för omdirigeringar.

Vi kan inte skicka alla användare till huvudsidan i vår nya version i avsikt att de utför sökningen igen eller slösa tid på att bläddra mellan dem, det är nödvändigt att målwebbadressen är densamma som den skulle vara på datorn.

Dessa typer av problem kan nu enkelt identifieras och om de inte löses kan vi sluta visa dem i Googles sökresultat på mobila enheter.