Google Apps-användare kommer att kunna dela Google Drive-dokument offentligt

Google appar

Det är inte längre nödvändigt att ha ett Google-konto för att konsultera de dokument som ägarna av Google Apps delar från Google Drive. Från och med nu kommer de att kunna dela dokument, presentationer och ritningar som genererar en länk som alla kan konsultera, utan att behöva registrera sig eller identifiera sig på något sätt.

Denna funktionalitet, som avslöjas i den officiella Google Apps-bloggen, kan konfigureras så att åtkomst är begränsad till en serie specifika personer eller de som identifierar sig själva, men för att göra detta måste det göras klart från kontoadministrationspanelen, eftersom annars varje användare av företagskontot får avslöja dokument offentligt.

Om dokumentet delas för att kommentera eller redigera, om identifiering är nödvändig, har för närvarande endast möjligheten för visning släppts, något som många användare har begärt under de senaste åren, eftersom det i hög grad begränsar omfattningen av dokument som skapats inom företaget ( inte alla kunder eller leverantörer i världen har ett Google-konto för att visa dokument).

Eftersom kontrollen av sekretessen för informationen förblir i kontoadministratörens händer, som kan avbryta de avslöjade länkarna eller blockera möjligheten att distribuera offentliga länkar, kommer det att vara nödvändigt att ägna större uppmärksamhet när man skapar och skickar dokument över Internet inom företag som använder Google Apps.