Google Apps-administratörer kan nu anpassa användarnas Chrome efter deras behov

Google Apps for Business

Intressanta nyheter för Google Apps-administratörer för företag och utbildning, som kommer att kunna anpassa Chrome-installationerna för sina användare när de loggar in med sina Google Apps-konton. Tanken är att administratörer kan skapa nödvändiga konfigurationer och policyer i Chrome på distans, via Internet, och anpassa dem till positionernas behov, var de än är.

På detta sätt kommer Google Apps-kontoadministratörer, via Googles standardpanel för administration eller genom grupppolicyfönstret för enhetshantering, att kunna definiera nödvändiga tillägg, webbapplikationer de kan köra, möjligheten att dela platser, aktivera eller inte i inkognito, liksom införandet av svarta listor över webbadresser, bland annat för den automatiska applikationen i Chrome för sina användare, både i Windows, Mac och Linux.

Dessutom har Google släppt ett tillägg för Chrome som är utformat för de företag som behöver använda en äldre webbläsare för att komma åt vissa webbplatser som inte fungerar ordentligt i nuvarande webbläsare. På detta sätt, från de äldsta webbläsarna, kan Chrome-renderingsmotorn användas för att komma åt dessa webbplatser.

På det här sättet blir Chrome den webbläsare som kan locka företagens uppmärksamhet på grund av möjligheterna till fjärrhantering.

Mer information: Google Enterprise Blog