Google-applikationen som lokaliserar platsen för din mobil med Wi-Fi

App para ubicar móvil med Wi-Fi

I flera år har det varit möjligt att hitta mobiler med hjälp av GPS-systemet och få data med tillräcklig precision. Google har dock beslutat att ta saker till en annan nivå och har skapat ett verktyg som utnyttjar Wi-Fi-anslutningen för att hitta din smartphone med mer precision. Denna nya Google-applikation, kallad WifiRttScan och det är redan tillgängligt på Google Play, bygger på möjligheten att kunna mäta och markera din plats inomhus, platser där GPS inte är tillgänglig; i byggnader, till exempel. Och hur fungerar det här? Tja, bara med en Wi-Fi-anslutning.

WifiRttScan, appen med möjligheter

WifiRttScan har utvecklats med följande operation: Mät avståndet från din mobila enhet till routern eller Wi-Fi-RTT-kompatibla åtkomstpunkter (802.11mc) i närheten för att definiera din position i bland annat lägenheter, byggnader, arenor. Enligt det nordamerikanska företaget är syftet med appen att vara mer effektiv än lokalisering via GPS-satelliter. Detta protokoll, kallat WiFi Round-TripTime (RTT), erbjuder en räckviddsnoggrannhet på upp till 1 eller 2 meter när vi är inne i en byggnad eller annat utrymme som har mer än en våning i höjd, där positionen i allmänhet inte kan trianguleras med GPS. Tack vare detta blir processen för att hitta din mobil lite enklare eftersom det istället för att använda mobilnät utnyttjar Wi-Fi-anslutningen.

Ett litet stort krav för att kunna ladda ner det till din mobil

Eftersom inte allt är rosigt, för att ladda ner appen du måste ha Android 9 Pie som en minsta version i din terminal. Nu, om du uppfyller detta krav, kan du ange länken som du ser nedan och om några sekunder kommer den att finnas tillgänglig, eftersom dess vikt bara är 2,5 MB.WifiRttScan: Ladda ner från Google Play