Gogoro, det elektriska motorcykelföretaget, utökar sitt äventyr i Europa

gogoro

Gogoro har redan kallats Motorcykel Tesla vid vissa tillfällen, ett Taiwan-företag som specialiserat sig på tillverkning av elektriska skotrar, som utvidgar sin närvaro i Europa nu, med början i april, för att vara exakt.

Fortsätt arbeta i Berlin för att nu erbjuda 1000 motorcyklar som kan hyras av staden, möjliggjort genom partnerskap med Coup, ett dotterbolag från Bosch, för att skapa ett skoterbytesprogram i den tyska huvudstaden. Programmet lanserades med 200 fordon i augusti 2016 och kommer nu att nå 1000 på grund av stor allmän efterfrågan.

Med avsikten att nå andra städer (de tänker redan på Amsterdam, vilket indikeras av businessinsider), drivs cyklarna av ett avtagbart batteri som kan hålla upp till nästan 100 km, med en digital kontrollpanel som visar statistik och lyckas integrera med telefonen för att styra olika funktioner.

Gogoro-appen kan användas för att programmera anpassade ljusmönster för strålkastare och bakljus, till exempel att blinka när motorcykeln startas, till exempel, men den kan också användas för att beställa en motorcykel när som helst.

För användning betalar kunderna 3 euro för varje 30 minuters användning eller 20 euro för en hel dag. I Taiwan, där de redan har 18 000 kunder, gör de det inte, folk köper dem för cirka 4 000 dollar och betalar en månadsavgift för att använda någon av företagets 220 batteribytestationer.

Det finns inga batteribyte-stationer i Berlin, men Coup-anställda går till stationer där skotrar parkeras och byter batterier.

Den maximala hastigheten är 40 km / h, hälften av Taiwan, så det är inte en teknisk och lagstiftningsgräns.