Go-projektet släpper sin första stabila version

Go-projektet släpper sin första stabila version

För dem som inte vet är Googles Go-projekt en programmeringsmiljö med öppen källkod som föddes i november 2009 och som underlättar skapandet av applikationer på ett enkelt, enkelt och effektivt sätt. Mer än 200 medarbetare har bidragit till dess utveckling från de som har bidragit med kod till de som har skapat motsvarande dokumentation.

Så många månaders arbete att det någonsin måste löna sig, ett ögonblick som har kommit med Googles tillkännagivande av lanseringen av sin första stabila version, där specifikationen har förfinats, applikationen har förbättrats och dess bärbarhet har ökats, samt ett antal förbättringar och justeringar av standardbiblioteket.

Tanken är att applikationer som bygger på Go 1-specifikationen kommer att lita på genom åren, även med den fortsatta utvecklingen av Go. Go 1 är också tillgängligt för Google App Engine-utvecklare, eftersom detta är Go runtime-standarden på Google App Engine, som meddelats på Googles utvecklarblogg.

På Goland.org finns all nödvändig information, inklusive dokumentation, referenser, artiklar samt en virtuell rundtur i programmeringsmiljön.

Länk: Golang.org | Går: Googles utvecklarblogg