Gmail uppdaterar design i sin berömda widget

gmail

Android låter dig lägga en hel del widgets på dina skärmar, från väderinformation till klockor i olika länder. Det finns många appar som också kan visa information på detta sätt, och Gmail är en av dem.

Tyvärr är det inte vanligt att se en uppdatering av denna typ av komponenter, som slutligen ger en gammal look till vår terminal när vi bestämmer oss för att placera en widget i något synligt område. Nu har Google beslutat att delvis lösa problemet.

Gmail-widgeten har fått en designuppdatering för att anpassa sig till Materialdesign, så att vi nu kan lägga information om våra e-postmeddelanden i form av en widget på ett mer modernt och visuellt attraktivt sätt.

Skillnaderna är inte enorma, men de har vänt färgerna rött och vitt och pennikonen är skisserad. De har också bytt teckensnitt, nu ett mindre Google Sans.

För att ha den nya widgeten måste vi bara uppdatera till den senaste versionen av Gmail, något som har varit möjligt i några dagar.

Om du inte använder e-postwidgets, oroa dig inte, du är inte den enda. Många anser att denna typ av komponent är död, att den har passerat sin fas och att nu kompletta och interaktiva meddelanden tar över för att hålla oss informerade på kortast möjliga tid, även om jag i mitt fall har två klockor med olika timmar samtidigt är fortfarande ett måste.