Glimpse förbättrar sin applikation för att hitta relevanta användare på Instagram

Glimt

Glimpse är en nyfiken applikation för iOS som syftar till att baseras på Instagram-bilder, snarare på deras metadata, så att användare kan kontakta och starta konversationer med andra användare med liknande intressen.

Det gjordes först tillgängligt för användare i februari och meddelar nu lanseringen av sin 2.0-version som nästa iteration av sin vision.

Enligt deras tillkännagivande har de i betaversionen av den nya versionen sett en svarsfrekvens på 70% för den första kontakten, ett uppmuntrande resultat som bekräftar deras hypotes att när människor delar de foton som intresserar dem finns det plötsligt ett sammanhang att börja ett samtal värt att ha.

Även om den upprätthåller samma driftsfilosofi, har den redesignats från grunden med en ny tydligare och mer visuell design som ger förbättringar i dess funktion, som den som utfördes i dess meddelandesystem, där samtal tidigare var.

De började med att skicka en guide som mottagaren var tvungen att acceptera för att starta konversationen.

Konversationer börjar nu med ett foto och går till ett separat avsnitt i mottagarens inkorg som standard.

Mottagaren fortsätter att ha möjlighet att acceptera början på konversationen, i vilket fall konversationen går till huvudinkorgen för att fortsätta den.

Glimpse är tillgängligt gratis via App Store för iOS-enheter från och med version 7.0.