Glen Keane (från Disney) ritar i 3D med Virtual Reality

captura-118

I videon som du kan se ovan är det möjligt att se hur Virtual Reality kan användas för att rita, och vi har Glen Keane som huvudperson. Keane är känd för att animera karaktärer för Disney, och hans verk inkluderar karaktärer från The Little Mermaid, Aladdin, Beauty and the Beast, Tarzn och Tangled.

Videon börjar med att prata om hans arbete och visa hur han alltid har arbetat: penna, papper och talang, men i minut 2 ger de honom Virtual Reality-glasögon, HTC Vive, tillsammans med applikationen Lutningsborste (ursprungligen skapad för Oculus Rift av företaget Skillman & Hackett), resultatet är fantastiskt, han börjar rita i 3D i luften och visar karaktären på skärmen som visar vad han ser.

Keane slutade arbeta på Disney 2012 för att ägna sig åt att arbeta med olika digitala projekt, till exempel animerade shorts gjorda med Google-teknik.

I själva verket snarare än att rita verkar han skulptera. Ritapplikationen, som du kan få mer information på tiltbrush.com, låter dig välja färger och penseltyper och exportera resultatet i olika format. På hans hemsida är det möjligt att se flera exempel, men inget så överraskande som det som Keane presenterade i videon.