Glasögon som automatiskt ändrar fokus för att passa vår vision

gafas inteligentes

Ingenjörer från University of Utah har skapat glasögon som försöker lösa problemet som många har, genom att gå igenom olika typer av linser för olika omständigheter eller när deras synproblem förvärras.

De har använt ett antal tekniker för att designa smarta glasögon som automatiskt justerar fokus och anpassar sig till personens vision. Det integrerar ett system som gör det möjligt att ständigt mäta avståndet mellan glasögonen och de objekt som personalen visualiserar, för att ändra fokus på bara 14 millisekunder.

Bilden visar en riktig bild av vad som kommer att bli en prototyp för denna speciella lins.

Den dynamik som föreslås av dessa glasögon gör att användaren alltid kan använda samma par linser, även om åren går och i olika inställningar.

För att börja använda dem måste personen konfigurera glasögonen och programmera dem med de uppgifter som tillhandahålls av deras ögonläkare. Det är en enkel process, eftersom du bara behöver ange motsvarande värden i en app som ansluter till enheten via Bluetooth.

När de väl är programmerade kommer de att anpassa sig till den miljö där personen rör sig och justera fokus så många gånger som nödvändigt. Och när ögonläkaren anser det nödvändigt kommer värdena att justeras igen och glasögonen fortsätter att utföra samma funktion.

Vi kan läsa alla detaljer om detta projekt på den här länken.